2011

En sammanfattning av säsongen som gått (varning för bitterhet!).

 

Efter ett bra år 2010 och med mästartröjan på axlarna hade jag siktet högt ställt inför denna säsongen. Ärligt talat var jag väldigt nära att skriva proffskontrakt under hösten men när det blev klart att det skulle bli ett år till i Sparebanken Vest så var det bara ställa in siktet på att vara ännu bättre och satsa på fler segrar. Vinterträningen flöt på okej och jag fick kört mycket intensitet, men det var inte optimala förhållanden för en cyklist att cykla ute i de värmländska skogarna. Januari kom och det var dags för första efterlängtade lägret i Spanien, och det var lika skönt som alltid att hoppa på racern då. Det gick som planerat, i 4 dagar… Sen började ett knä göra ont. Kanske lite överansträngt för att det blivit lite dåligt med distans i vinter, tänkte jag och vilade ett par dagar. Men det gav sig inte. Efter det åkte jag runt till en massa experter som trodde sig veta var det var och att det gick att vänta ut. Det gjorde jag och var tillbaka i mitten av april och började cykla, hela tiden med lite smärta men det var ingen fara så länge det inte blev värre fick jag höra. Jag fick ultraljud behandlingar och använde fysiotejp vilket fungerade bra i ca 2 månader.

 

Jag hann under den tiden köra ca 20 race, och till och med få ett par resultat (3a på scandinavian race bla), men i juni under Tour of Norway kände jag att det blev sämre. Smärtan kom tidigare och ju fler dagar i rad jag körde desto värre blev det. Endagslopp fungerade bra och ett varv runt vättern klarade jag av nästan utan smärta. Så även SM, där jag slutade som arg 5:a. Med tanke på uppladdningen och formen ganska okej, men ändå mycket frustrerande då jag satt i bra läge med 25km kvar. Sen blir man ju lite förbannad på Sveriges mest defensiva lag, som dessutom får paca upp cyklister till första gruppen!?  

 

Efter SM blev det vila i nästan 10 dagar och jag hoppades knät då skulle återhämta sig. Men det blev snarare sämre och jag kunde inte köra många pass över 1:30h i juli. Jag bestämde tillsammans med min ortoped att jag skulle köra till första racet och om det inte släppt så blir det operation. Första loppet var Vårgårda Gran Fondo i början av augusti, där körde jag ca 8 mil innan jag gav upp. Det blev således tid för operation om några veckor eller i alla fall max ett par månader, trodde jag… Det visade sig att snabbhet inte fanns i ordlistan hos min ”expert” i karlstad, utan det dröjde 5 v(!) för honom att få remissen skickad 2 km till sjukhuset i Karlstad. Trots att jag ringde  2ggr i veckan och frågade vad som hände. Sen tog det ytterligare 3 v för landstinget att ta beslut. Efter detta fick jag äntligen en tid. För undersökning om en månad, och upp till 3 månader efter det skulle operationen ske.

 

Något trött på systemet tog jag kontakt med en annan ortoped jag tidigare varit hos på IFK kliniken i Göteborg. Han sa att jag kunde ligga under kniven max 2 v efter och att landstinget antagligen ändå måste stå för kostnaden när de fått in min remiss, som jag vid det här laget var beredd att ta själv. Så den 26/10 är det äntligen dags, hoppas bara att de hittar felet och att knät återhämtar sig snabbt!

 

 

Jag hoppas verkligen att nästa års sammanfattning kommer att vara lite muntrare och att jag kan bocka av de mål jag har satt upp. Nytt lag är på gång, så håll ögonen öppna i veckan…

Ha det gött!

 

 (bilden är fräckt stulen från Facebook, tror jag)


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2011-10-23, 13:18
Uppdaterad 2011-10-23, 13:18

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.