Comeback som MTB-cyklist!

Under ett distanspass ute på de Värmländska vägarna ringde mobilen, det var min sportdirektör Morten som meddelade att jag var tvungen att ta en tur till Norge för att köra Nordsjörittet. Nordsjörittet är ett motionslopp på MTB med 10000 deltagare som går i Rogaland där Teamet har de flesta sponsorer m.m. Så det är mycket viktigt för oss att vara på plats, och nu hade 3 av våra anmälda cyklister lyckats blivit sjuka och vi hade endast Roy, Frode och Filip där. Så det var bara hem för att packa väskan och planera inför en snabbvisit till Norge.

 

När vi vaknade på Lördagen var det regn och storm, jag var lagom nöjd med att ha blivit blixtinkallad till ett motionslopp då, men ute vid start var det iallafall torrt. 91km med mest grusvägar och gångstigar skulle avverkas, och elitgruppen på ca 100man startade sist av de ca 10000 startande. Jag hade fått låna en av sjuklingarnas Ridley MTB och efter justering av sadel och 2min rullning så var det dags för start. För en landsvägscyklist som mig så gick starten i ett rasande tempo och det tog ett tag innan man kom in i det, men jag lyckades ändå bättre än Frode som la sig i gruset redan efter 2km! Vi tre som återstod från teamet  körde på bra och efter 40min var vi bara 15st kvar i gruppen. Jag började dock redan här känna av min dåliga rygg som alltid ställer till det för mig på MTB's. Så jag körde hårt i kantvinden inför en backe och minskade gruppen till 7man och när vi kom in i banans tekniska parti så släppte även jag för att köra i min takt till mål. Det gick dock inte att ta det lugnt med 20-30m/s motvind, speciellt inte med ett väldigt tight bokat flyg efter målgång. Men det slutade bra både i loppet mot mållinjen och sedan mot flygplatsen. Efter en "belgisk-dusch" och ombyte i bilen så var jag på terminalen 16min innan avgång och kunde lugnt gå igenom säkerhetskontrollen och direkt på flyget.

 

Och det var ju tur att jag var fräsch för vi fick vid ankomst veta att vi hade haft Norges prinsessa med på flyget... Men jag var inte värst, det satt 2 norrmän i cykelkläder ombord!

 

7:a blev mitt resultat, men det viktiga var att Roy vann!

Foto: Kjetil Alsvik


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2010-06-17, 18:10
Uppdaterad 2010-06-17, 18:10

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.