Giro d’Oro och Giro del Trentino

 
Har nu avverkat 2 riktigt hårda tävlingar i Italien, en endagars och ett etapplopp. Först ut var Giro d’Oro, med riktigt sega ben så blev tävlingen en riktig plåga och jag var nära att släppa redan efter 50km. Men under dagen blev det lite bättre allteftersom de andra blev tröttare och kom ner till min nivå… Benen blev dock aldrig så bra att jag kunde gå med i första gruppen, så fick nöja mig med en 34e plats.
Giro del Trentino startade två dagar efter med ett tempo över 9,7 km. Jag var riktigt laddad inför detta, men när jag kom i mål så kändes det som jag kunde ha fortsatt 2-3mil till i samma tempo. Jag blev ca 50s efter segraren. Dagen efter var det halvbergigt och innan sista backen, som skulle köras två gånger, så var det stort placeringskrig. Efter 25km på helspänn började backen och jag satt för långt bak, klantigt och orutinerat! Men jag kom upp till andra gruppen, och vi var nära att gå ikapp innan andra gången i backen. Saknade dock 10s upp och efter ett tag seglade de iväg framför och våran grupp fick jaga in i mål. Dagen efter var det BERG! Mina ben kändes bättre och bättre under veckan och jag kunde på allvar vara med och tävla. I stora backen hann jag med att gå ifrån klungan med 1min, men när det brantade till kom de ikapp och jag fick plåga benen för att hänga med i huvudgruppens tempo upp. Efter ytterligare ett par små klättringar var vi uppe vid snön, och det började regna! Alltså fruktansvärt kallt efter att ha startat vid Gardasjön med 24 grader. I utförskörningen var det tyvärr två franska såkallade protour proffs som missat lektionen i utförskörning och det uppstod en rejäl lucka som de inte kunde täppa. Så efter en hård dag uppför blev man avställd utför, vilket kändes riktigt tungt! Sista etappen började med 20km utför, en riktig bergodalbana! Hade riktigt kul utför och tyckte vi låg nära gränsen, men innan vi kom ner hade en grupp på tre man gått iväg, så tydligen gick det köra fortare! Det blev paus ett tag och sen började Liquigas gneta i täten på väg mot första berget. Väl där körde Panaria uppdrag in i backen och fältet splittrades direkt. Jag satt okej med men var helt enkelt för dålig för att hänga med i täten. Jag hamnade i andra gruppen åter igen, och vi började arbeta endast för att ta oss i mål. När vi kom ner mot platten var det dock inte så långt fram så jag och en quickstep kille sa att vi skulle försöka gå ikapp. Vi tog in från 4min till ca 1min men sen var det dags för avslutningsklättringen och vi gav upp.
 
Tisdag den 29e bär det av till Sverige och det ska bli riktigt skönt att komma hem ett tag. Det tar emot lite att lämna Italien nu är värmen har kommit hit, men det är väl bara att plocka fram vinterkläderna igen! Har planerat att köra ett par tävlingar på hemmaplan också, så vi kanske ses på startlinjen…


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2008-04-28, 21:35
Uppdaterad 2008-04-28, 21:35

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.