Hammarö och skandis

Det har nu passerat drygt två veckor sen jag kom tillbak till Sverige, under den tiden har jag hunnit med 2 helger med tävlingar. Först ut var Hammarö 3-dagars, vilket är lite hemmaplan för mig och därför ganska kul att köra. Jag tycker att jag körde okej på prologen och tempot, speciellt med tanke på att jag tränat ganska hårt dagarna innan (och samma dag som prologen)… Sen hade jag sega ben på GP loppet och orkade bara ett par attacker och satt lite för långt bak innan spurten. Sedan på söndagens linjelopp så hade jag hyfsade ben och körde offensivt från start. Men även med bra ben så är det svårt att köra ifrån cykelcity som ställde upp med 10man (eller mer?). Jag förstod ju deras taktik, de ville köra lite defensivt och bevaka i början, men däremot är det ju många andra i klungan som borde tänka till lite istället för att bara köra på allt och därmed faktiskt hjälpa cykelcity! Sen sitter alla andra och är bittra och klagar på att cc är bästa laget och att det är så svårt att köra ifrån dem, men då är det väl bara att tänka på vad man gör, vara lite kalla och inte köra in de grupperna som är det största lagets ansvar att inhämta. Hursomhelst så fick jag en bra träningshelg men tyvärr inte någon seger, tror jag kom ca 6-7 totalt.
Helgen efter stod det Skandisloppet i kalendern, Swedish skandis super 101 open race loppet eller vad det heter nu. Det är lite av en favorit bland svenska tävlingar, då det är utslagsgivande banor och dessutom är UCI klassad tävling (cat. 1.2). Vid 10 tiden på tävlingsdagen fick jag dock meddelandet att jag inte skulle få starta på grund av någon regel som den vänlige holländske kommissarien hittat i sin bok. Men som tur var så hade vi veteranen David Johansson som direktör och vi kom på att vi skulle köra som landslag istället, och då gick det bra. Så det var ju kul att bli uttagen till landslaget!!… När starten väl hade gått så var min taktik att hålla mig kall första 10 milen, och det gjorde jag trots att jag tyckte att benen kändes grymma och attackvilliga. Sen efter drygt 10 mil började hårdkörningen när capinordic gick upp i det korta sidvindspartiet längst ut på banan. Klungan sprack snabbt upp och jag satt med där framme. Men när jag fick börja ta i kände jag att benen inte var så bra utan istället ganska tunga och sega. Jag satt i alla fall med där framme i täten tills gruppen endast var ca 15 man, men då, med ca 5 mil kvar, började attackerna. Jag var med på några men saknade tyvärr det riktiga trycket och orkade inte gå med när de viktiga grupperna gick iväg. Så jag hamnade i en grupp med ca 5-6 cyklister som körde om 7e platsen. Jag försökte gå ifrån sista gången i backen men lyckades inte med det och rullade in som 10a i mål.
Dagen efter var det GP-lopp, slottsrundan tror jag det heter ganska passande eftersom vi åker uppför slottsbacken 30 ggr. Stämningen i starten var sådär när det kom en rejäl regnskur med extra kallt och blött regn… Rutinerad som jag är stod jag sist! Och eftersom det är en nerförsbacke på kullersten innan det bär uppför så blev det direkt ganska utdraget. Så när jag vänder upp mot backen och tittar mot toppen så har redan täten hunnit över. ”Är huvudet dumt får kroppen lida” blev mottot för dagen och efter mycket gnet kom jag upp till täten efter ca en timme. I tätgruppen som var ca 10 man så var det ju tyvärr 3 cykelcity åkare och Kalle Sandell låg dessutom solo framför, så det blev så att vi andra fick köra emot dem. Och efter lite attacker kom Fredric Ericsson från det blåa capinordic iväg (jag kör ju för de rööööde), och eftersom vi nästan kör samma lag så lät jag de andra jaga. Vi kom aldrig ikapp dock, så jag tryckte på i sista backen och kunde komma in som 4a i mål, och Fredric tog hand om segern därframme. Och efter den starten är jag ganska nöjd med det (jag vann nog watt tävlingen, och det är ju den som räknas!!!). Nu blir det en vecka till hemma och sen blir det ut på tur med norrmännen igen.
Kram

Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2009-06-11, 11:26
Uppdaterad 2009-06-11, 11:26

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.