Hej och välkomna till min nya hemsida!

Hej och välkomna till min nya hemsida!

Nu har jag alltså äntligen fått en hemsida som jag ska försöka hålla uppdaterad med både bilder och texter.

Tänkte ta och börja med att skriva lite om hur min säsong hittills, vilken redan känns ganska lång faktiskt, har redan hunnit med 30 starter! Det har varit både upp och ner, men jag har kunnat fullfölja alla lopp jag startat vilket i sig är ett bevis på att jag utvecklas åt rätt håll.

Säsongen startade med ett träningsläger i slutet av januari och första racet gick av stapeln den 8e februari, GP Etruschi, den klassiska säsongsöppnaren i Italien. Som vanligt blev det spurt där och jag fick slita för våra bägge spurtare.

Veckan efter var det dags för Giro de Calabria (3-dagars), och jag startade där med mycket bra ben. Tyvärr fick jag aldrig riktigt till något resultat, kändes som jag saknade timing och ”flow”…

Med en dags vila var det dags för att starta Grosetto (även den 3 dagar), med något sega ben första etappen och en 90kg spurtare att putta upp över krönen blev det en lång dag. Vi missade precis första gruppen på ca 15 gubbar som bildades i vinden efter en backe och i mål var vi ca 2min efter. Etappen efter gick jag på attack men fick aldrig något utrymme. Och på tredje etappen kände jag mig klen och var innan start tveksam till att jag skulle får se målet. Men efter 4h plåga så gick även det! Våran spurtare slog här till med en 3e plats, (kan dock inte ta mycket av den äran…).

Efter dessa intensiva dagar fick kroppen en välbehövlig vila innan det var dags för en dubbelhelg med Laguelia och Tour Hout Var. Återigen var benen med i racen men jag saknade toppen man behöver för att komma med första gruppen i mål, så jag fick se mitt namn en liten bit bak i resultaten på bägge racen.

Sedan var det dags att packa stora resväskan och sätta sig på ett plan mot Afrika och Elfenbenskusten. Väl där möttes vi av värme och åska, och man undrade om det skulle vara möjligt att cykla överhuvudtaget. Men efter ett par dagar anpassade vi oss hyfsat och blev riktigt duktiga på att hämta flaskor från bilen… Tävlandet var förvånansvärt hårt, endast 5 europeiska lag, men afrikanerna cyklar rätt så fort de med! Banorna gick ofta mitt i djungeln och det var inte en meter platt utan rullande kullar hela dagarna. Efter 7 dagars tävling slutade jag 16e, vilket jag inte är helt nöjd med då målet var topp-5. Med 1 dags relax i Abidjan så var det dags för återresa och när vi kom till Italien så blev det riktigt stressigt, då vi hade Giro del Mendrisotto dagen efter. Så med riktigt svullna ben efter nästan 24h resande fick vi 30min på cykeln innan det var mörkt. Loppet blev som väntat ganska slitigt men laget fick med 4 gubbar i första gruppen så jag satt lugnt med i mål i andra gruppen. Tyvärr klantade de till det där framme och bästa gubbe blev 13e! Efter detta var det ganska skönt att komma tillbaka ”hem” till villan för lite välbehövlig vila.

Vilan varade en vecka och sedan var det dags för Coppi e Bartali, vilket är något av ett VM för italienarna. Första dagen var det en dubbeletapp med ett fruktansvärt snabbt linjelopp på ca 100km och sen lagtempo. Hade ganska pigga ben så hoppades kunna göra ett bra resultat i totalen (målet var topp 20). Fick dock byta ut det målet på andra etappen då jag fick byta hjul när det var placeringskrig inför första stora backen. Efter hjulbytet och lite strulande av mekanikern var jag rejält efter och när jag anslöt till ”klungan” kunde jag se täten 1km upp i branten… Så det var det bara att ställa in sig på attack och på tredje etappen kom jag iväg i långutbrytningen. Efter en lång dag i täten med regn och snö så var benen helt slut och klungan kom seglande förbi oss utbrytare med ca 25km till mål. Jag fick i alla fall en 11kg skinka, som jag vunnit på ett spurtpris under dagen, att trösta mig med!!! De kvarvarande två etapperna blev riktigt tunga efter att vi fick reda på att våran lagkamrat Valentino Fois hade hittats död. Med detta i huvudet var det svårt att koncentrera sig riktigt på cyklingen och det blev inga större resultat för någon i laget.

Veckan efter var det dags för Settimana Lombarda, även den en mycket viktigt tävling i Italien. Vi kom dock in i tävlingen på ett dåligt sätt då vi var på begravningen för Valentino på morgonen innan starten. Både ben och huvud var riktigt sega och det kändes som jag mest rullade igenom de första etapperna. 4e dagen kändes som första dagen jag var med i loppet och jag satt okej med tills en vägg i form av en 5km backe med snitt på ca 12%! Där kändes det att jag har några kilo mer att släpa på än de små klättrarna, så hamnade ca 2min efter i mål. Sista etappen blev en fartfylld historia med 49km/h i snitt innan backarna började med ca 100km körda. Benen kändes okej då backarna endast var långa och inte för branta! Avslutningen var en kort pavébacke och jag satt runt 15-20 plats och självklart lyckas jag då köra sönder kedjan. Så blev 5min väntan innan servicebilen kom och jag fick rulla i mål på en small cykel eftersom våra reservcyklar blivit stulna på hotellet!

Efter Lombarda var det äntligen dags för vila, kände inte längre suget efter tävlingar, kanske inte så konstigt med 30 starter på knappt 2 månader. Hela 2 veckor ledigt blev det och jag hann med att vila lite och sedan köra några riktigt bra träningspass inför Giro d’Oro och Giro del Trentino som är på gång nu.

För att summera säsongen så tycker jag att oflyt är rätta ordet, jag har bitvis haft riktigt bra ben och form men aldrig lyckats få till resultaten. Men fortsätter formen att hålla sig hög så tror jag att det ska lossna! Känns även att jag tagit ett stort steg från ifjol vilket även syns tydligt på min kära träningskompis wattmätaren.

Ha det så bra!« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2008-04-21, 13:56
Uppdaterad 2008-04-21, 13:56

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.