Hemma i Sverige

Jag har nu haft en vecka hemma i Sverige, och kan säga att det var riktigt skönt att komma hem efter drygt tre månader i utlandet. Har dock inte legat på latsidan, utan har hunnit med både lite fin träning på gamla klassiska vägar, och även tävlat lite i Hammarö 3-dagars. Det var lite annorlunda att åter tävla i Sverige igen, men riktigt kul var det!
Tävlingen startade sent på fredag med en prolog på ca 3km, jag brukar inte smälla till med så bra prologer så min 12e plats (?) är väl godkänd. Jag slog ju i alla fall min bror... På lördagen var det dubbeletapp och tempoloppet över 12km gick också ganska bra. Jag hamnade 5a, men tyvärr hade ju Herr Eriksson från cykelcity hittat turbo växeln och var hela 30s före! Kvällens GP lopp blev som väntat ganska fartfyllt, men trots offensiv körning var det svårt att få lucka och det blev en placering en bit bak i fältet. Hoppet fanns alltså nu i söndagens linjelopp som mätte 138km. Redan på första varvet gick två lagmedlemmar med i en fin grupp och det blev jakt i klungan. När gruppen blivit inhämtad så var det naturligtvis läge att attackera och jag stötte och fick med 6 andra cyklister. Perfekt tänkte jag, då alla utom cykelcity kalle jobbade. Denne Kalle fick för sig att stöta efter 80km, så han fick 10s på gruppen och vi försökte hålla honom där. När vi kom ikapp blev det lite hetsigt med lite attacker och ”ful åkning”. Och med ca 35km kvar blev jag och Henrik Åbom själva i täten. Vi började se klungan komma närmare och med 20km kvar var det endast 15sek bak. Men klungan stannade av och avståndet växte igen. Med 5-6km kvar var det fortfarande 30s och vi började tro att det kunde hålla in i mål, men efter 100km i utbrytning börjar benen bli lite sega och 500m innan mål blev vi inhämtade. Så det blev ingen seger Pommac eller gul-tröja trots mycket jobb.
Nästa mål blir nu Skandisloppet på lördag (10e maj), jag tror det kan bli en riktigt rolig dag då benen känns snabba och distansen är lite längre än på Hammarö. Eventuellt blir det även start i GP-loppet på söndagen.
Nu ska jag återvända till GTA världen…
 
Chip o Hej!

Bild från Giro del Mendrisio i Schweiz, mycket laddad som ni ser, efter 24h resa dagen innan« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2008-05-08, 16:48
Uppdaterad 2008-05-08, 16:48

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.