I'm alive!

Från Måndag till Lördag har jag levt med hjärtat i halsgropen, vi har varit nere i Holland och kört Olympia’s Tour, världens hetsigaste och kanske farligaste etapplopp! Med nära 200 startande som ska in i alla kurvor samtidigt och ca 3 höjdmeter på de första 5 dagarna så blir det lätt lite trångt bland alla holländska refuger, rondeller och farthinder. Uppskattningsvis 50% av fältet synade någon gång asfalten och jag tror 5st av våra man var nere minst en gång… Största meriten jag tar med mig är att jag klarade mig på hjulen. Tävlingsmässigt blev det inte mycket resultat, en 18e och en 24? plats i två kamakazispurter under de första 5 etapperna, dessutom en dålig prolog och ett ännu sämre tempolopp.  Sista dagen var det däremot inte platt, de hade letat upp hela 23 backar (alla i Holland?). Så jag hoppades på att kunna göra ett bra resultat där, men jag missade tyvärr en 6-man grupp med många av favoriterna som gick efter 130 av 220km. De framme i första gruppen satte upp ett högt tempo medans det klungan var taktisk körning och det stannade bitvis av. Sista 40km skruvades tempot i klungan upp, men det var för sent och vi fick spurta om 7e platsen. I den spurten gjorde jag en miss och slutade som 11a på etappen.
 
Jag är lite besviken över sista etappen men som sagt är jag nöjd med att ha överlevt och tror formen kommer att bli bra till nästa vecka i Norge.

Nu sitter jag på tåget mot Värmland, njuter av en kanelbulle och tittar ut på regnet... Faktiskt välkommet efter en vecka med allergibesvär!

 

Ha det gött

 

 

Veckans bild: Ludvigsson testade om kravallstaketen höll på prologen....

 

 


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2011-05-22, 17:31
Uppdaterad 2011-05-22, 17:31

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.