på äventyr i USA

 

Har nu varit i USA snart en månad och har upplevt riktigt mycket. Första veckan var vi lite utanför Philadelphia för att köra Univest GP. Jag var riktigt laddad och såg det lite som säsongsavslutning eftersom det endast återstår ett fåtal tävlingar och ingen som passar mig riktigt bra. Tävlingen avverkades i resterna av orkanen Hanna(?) så det var riktigt blött och blåsigt. Det var ganska hög fart från start och det tyckte jag skulle passa mig bra, men jag satt med sega ben och missade en viktig grupp som gick efter ca 5mil. För att komma ikapp denna fick jag jobba lite för mycket och när vi väl kom ikapp (alla utom 2st) så var mina ben sega och jag hängde inte med i rycken som avgjorde kampen om 3e plats. Jag hamnade tillslut lite utanför topp-10, och det var jag inte nöjd med förstås.
Dagen efter var det GP-lopp och där gick det bättre för laget. Vi körde från start för att hålla ihop fältet och efter bra jobb från samtliga våra cyklister kunde Yuri Metlushenko ta spurten överlägset. Jag passade även på att göra årets andra crash och fick ett härligt sår på vaden efter att ha testat glidet på asfalten.
Efter detta åkte vi, jag och Phil Cortes, vidare till Bend, Oregon, där han bor med sin flickvän. Dock så har de ett rejält bråk nu, så vi fick bo hos en kompis till en kompis, men det funkade bra. Bend var en mycket speciell stad med mycket sport och frilufts folk, lite som en skidort men med 80000 invånare. T ex så åkte vi och kollade på ett lokalt cykelcross race en torsdagskväll och där var det ca 200 deltagare!! Vi stannade där två veckor ungefär och hann med shopping, snabbmat och även lite träning. Jag gjorde comeback i MTB sadeln och det var fruktansvärt kul med välbyggda singel-track stigar som man kunde köra hur länge som helst. Mitt i vistelsen där så blev det en tripp till San Fransisco för ett kriterium som ingick i amerikanska GP-cupen. Loppet gick i mörker och de få strålkastarna som fanns där kastade långa skuggor och gjorde det hela ännu läskigare. Jag satt mest avvaktande och vejade för de många vurporna, och när det var dags för spurt så satt jag hyffsat med runt 10e gubbe innan cyklisten framför mig beslöt sig för att syna asfalten. Jag klarade mig dock men kom in på en dålig placering. Sedan åkte vi tillbaka till Bend för ytterligare en vecka innan det var dags för Las Vegas.
När vi landade där så var det första man möttes av ljudet av ”enarmade banditer” och man förstod genast varför det är spelmetropolen nr 1. Vi åkte buss in till vårat hotell och passerade alla de kända hotellen man sett i filmer och tv-spel. Vårat hotell visade sig var ett av de absolut finaste: The Venetians nya del Palazzo, ett enormt ställe där allt var lyx. Undangömt i ett hörn av hotellet var orsaken att vi var där, Interbike som är en av världens största cykelmässor. Den var ju några storlekar större än mässorna i Sverige… Men ändå så tycker jag nog den är lite överskattad, man kanske måste vara cykelhandlare för att gilla sådant! Vi hann även med ett kriterium i Las Vegas, även det i mörker. Banan som var 800m bestod av 70% vänsterkurva, 25% högerkurva och 5% raksträcka. Så med ca 100 cyklister på starlinjen så var det riktigt spännande att se om någon kunde ta sig i mål… Första vurpan kom efter ca 50m, och det var cyklisten näst längst fram som gick på hjul. Efter 1 timme med dödspuls kom jag i alla fall i mål, men jag hade dock inte gjort allt för mycket jobb under loppet.
Vi stannade ytterligare två dagar i Vegas innan det bar av till Phoenix.
Anledningen att vi skulle till Scottsdale (förort till Phoenix) var att våran cykelsponsor VeloVie håller till där. De sa att hade hyrt ”ett litet hus” till hos till oss, och när vi väl kom fram så var det ett ganska stort och nästan nytt hus med pool, 7 rum och ett gigantiskt kök/vardagsrum/bar. Så att stanna där i 10 dagar var ju inte så jobbigt, speciellt när det var sol varje dag och ca 35 grader… Det enda man kan klaga på var att de jagade upp oss runt klockan 5-6 för att cykla innan det blir för varmt, men det var väl okej för då kunde man ju lägga sig i solstolen och sova efter. Italienarna gick loss ordentligt med shoppandet, medans jag som redan fyllt mina väskor tog det ganska lugnt. Den 5e oktober så var det dags för en tävling igen, denna gången ett linjelopp: Tour of Scottsdale. Det var ett Gran Fondo med drygt 1000 startande och ganska många bra cyklister. Det gick riktigt fort i starten och attackerna avlöste varandra men efter ca 40km och mycket blodsmak kunde en grupp gå ifrån klungan. Vi fick riktigt bra flyt och ökade avståndet hela tiden. Efter ca ytterligare en timme så var vi endast tre cyklister i täten, vi hade ganska mycket tid till klungan men fortsatte köra på i högt tempo. När det återstod cirka 5km så kom det en backe och jag attackerade och kunde defilera in i mål! Det blev nytt banrekord och snittet hamnade på ca 46km/h, vilket kändes när vi länge var endast tre!! Så det blev alltså min första seger för i år. Även om det inte var ett uci lopp så är det ju alltid kul att vinna, och som man säger: En seger är ju alltid en seger…
 
Dagen efter blev det hemfärd, och efter en dyr incheckning så flög vi till Paris efter en mellanlandning i Atlanta. I Paris var flyget 20 minuter sent, och vi som hade endast 45 minuter mellan flygen insåg att det skulle bli omöjligt… Speciellt när våra terminaler låg 4km isär! Återigen italiensk planering, men det löste sig riktigt bra och vi kunde gå på ett flyg med avfärd knappt 2 timmar efter. Sedan gick det fint ända ”hem” till Villan, och det var faktiskt skönt att komma tillbaks, även om jag hellre hade åkt till Sverige.
 
Cheers….« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2008-10-18, 15:02
Uppdaterad 2008-10-18, 15:02

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.