Platta tävlingar

 

Då är jag på väg hem till Sverige, vilket ska bli ganska skönt efter att ha levt en månad i resväskan! Det blir faktiskt två och en halv vecka hemma nu, men det blir nog inte helt tävlingsfritt ändå.
Förra veckan körde jag loair et cher, det gick sådär. Loppet var mest en lång väntan på vind, vilket det brukar finnas i massor där, men inte denna vecka. Jag startade med en dålig prolog, så dagen efter var jag lite sur på det och gick på attack. Det blev 155 av 163km i utbrytning, vi var fyra stycken från början och sen kom två till upp. Jag tog bonus-spurten och avancerade ca 20 platser i sammandraget, och även bergsspurten vilket gjorde att jag fick upp på podiet och pussa lite på de franska damerna… Den tröjan behöll jag i 3 dagar, men tappade den på näst sista dagen efter lite dum körning. Och kazaken som tog den var ganska stark med! Mycket mer hände inte, jag försökte köra offensivt men det var många lag som var defensiva och banorna var lätta att hålla det samlat på. Det blev en 18e plats totalt, mycket tack vare den svaga insatsen på prologen.
Efter det tillbringade jag en vecka i Dendervindeke som ligger en liten bit väst om Brussel. En ganska lugn vecka med ett par kaffe stopp, och såklart lite obligatoriska belgiska panekooken.
Denna helgen stod två 1.2or i Holland på programmet. Första dagen var ett frustrerande race, jag satt runt plats 20 och någon precis framför skulle förstås ut på sidan av vägen för att avancera, vilket slutade i chrash för honom och jag fick bromsa ner så att 40-50 cyklister hann passera. Scheisse! Och med mitt vanliga flyt så hände detta 1km innan kantvinden splittrade fältet i fyra delar. Jag satt då i andra gruppen, men laget hade i alla fall med 4st i första gruppen som var ca 40st. Min grupp höll mellan 30-40s till första gruppen i 13mil innan det ökade lite och gruppen bestämde sig för att ge upp. Jag försökte köra upp själv ett par gånger, men lyckades inte med det så efter 140km klev jag av för att spara benen till söndagens lopp. Mina lagkompisar svarade för en godkänd insats där framme och spurtade in som 5a och 8a.
När vi drog isär gardinerna på söndag var det regn och grått, och värst av allt vindstilla! Så efter en fin frukost (bästa på en månad!) så var det bara att dra på sig regnstället. Jag kände mig bra och satt med fint när det sprack av vid ett kullerstens-parti efter 40km, men folket i min 30man starka grupp ville inte köra så fort och resten av klungan kunde snart ansluta. Efter ytterligare ett par timmar så upphörde regnet men tyvärr var det nog årets mest vindfattiga dag i Holland så klungan rullade lugnt på mot klungspurt. Jag ville i alla fall försöka mig på något innan och attackerade när det återstod 60km jag fick med mig en skil shimano och en vacansolei gubbe, så två av de bästa lagen var nöjda med det och det fanns en liten chans. Vi körde snabbt ikapp och ifrån den lilla gruppen med ”trötta cyklister” som fanns före sedan innan. Försöket höll till det var drygt en mil kvar och efter det satt jag med SEGA ben på den sista avslutnings rundan. Roy orkade spurta in topp 10 idag igen, medans vi andra satt på strängen och försökte undvika chrasherna på kamakzie avslutningen.
Ha det bra!

Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2009-04-27, 00:03
Uppdaterad 2009-04-27, 00:03

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.