SM i Falun och semester

 

Nu har det gått riktigt länge sedan jag skrev något på sidan, så här kommer en sammanfattning av senaste månaden.
SM i Falun. Efter att ha väntat en vecka på min cykel, som fastnat på flygplatsen, så fick jag den samma dag som vi åkte upp till Falun. Dagen efter var det dagen för tempo SM och jag bestämde mig för att köra på linjecykeln eftersom jag inte tränat på tempocykel och behövde få en genomkörare på min vanliga hoj. Som väntat blev ju resultatet inte så imponerande men watt-mätaren visade ändå att formen var god. Ser man endast till watt så skulle jag inte ha varit långt efter Ericsson, men sen är det ju mycket aerodynamik och träning i tempoposition som ska till. Efter tempot blev det några fina dagar i Falun med mycket fika och lite bilkörning hos brandmannen… På Söndagen var det dags för linjet, jag var riktigt laddad och formen var helt okej tyckte jag. Starten gick och det var mycket hetsigt i början, men för varje var som gick så blev klungan mindre och mindre vilket var skönt då vissa partier var riktigt smala. Efter ca 5 mil började jag känna lite på benen med ett par attacker, och det kändes skit!! Benen var tunga och jag saknade klippet som skulle behövas på en sådan bana. Detta gjorde att jag blev lite defensiv och försökte spara mig i hopp om att benen skulle komma igång. Tyvärr var både jag och min bror lite för passiva och missade de viktiga grupperna som gick iväg. Med dåliga ben sittandes i ”huvudklungan”, som tillslut var endast 10 cyklister, så fanns det inte så mycket att göra. Som tur var så blev gruppen framför mindre och mindre och tillslut var de bara fem framför. Så med tre kilometer kvar så försökte jag mig på en attack i hopp om en sjätte plats i alla fall. Det gick bra fram tills 50m innan mål, där stod jag som en stolpe och kunde se ”spurtkanonen” Gustav Larsson passera! Så en sjunde plats blev det tillslut, vilket jag får vara nöjd med efter en usel dag ”på jobbet”.
 
Tisdagen efter SM åkte jag och min bror ner till Varberg och Gothia GP. Tävlingen var riktigt rolig med bra bana, mycket folk och även rejält med prispengar. Loppet gick riktigt fort och det var mycket attacker vilket inte är helt vanligt för svensk cykel. Efter många försök gick jag loss med Lindén från borås och fick snabbt en 40s lucka, detta läget förstördes dock av att jag tappade kedjan och den kilade fast sig ordentligt. Det blev ett långt pit-stop och respit varv sen fick jag hoppa in längst bak i klungan. Några minuter senare bildades en 5-manna grupp där två av min brors lag kompisar fanns med, riktigt bra eftersom jag allierat mig med… De gjorde jobbet riktigt bra och kom etta och två i mål, så det blev en lyckad dag tillslut ändå!
Nu väntade en välbehövlig semester på ca en vecka, utan cykel och med god mat, innan jag återvände till Italien.
 
Väl nere i Italien var jag ett par kilo tyngre än vanligt, så det var bara börja med långpassen direkt! Jag hade gärna kört två veckors ren träning men redan den 13e var det dags för race, och jag kom dit utan att vara riktigt förberedd. Loppet var riktigt hårt med 3 korta och 1 riktigt lång backe. Jag lyckades komma med i utbrytningen som gick innan långa backen, m en väl där hade jag spenderat min energi och sjönk som en sten genom fältet. Detta blev alltså första tävlingen som jag bröt för året, vilket förstås känns skit. Samma resultat blev det även söndagen efter i Trofeo Matteotti. Med 40 grader i skuggan var det inte kul att tävla och jag visste att jag inte skulle komma hela vägen till mål. Jag gjorde lite jobb för laget och ett par attacker men efter 9-10 mil var jag finito. Endast en gubbe, Fabio Gilioli, från vårat lag gick i mål, och han gjorde det riktigt bra och kom in som fyra, etta kom Bettini... I värmen som är nu så har jag mycket svårt att överleva mer än 2-3 timmar, vilket jag även känner av på träning. Förhoppningsvis kommer jag att vänja mig lite och kunna prestera bättre efter ett par veckor.
 
Nu väntar Brixia tour som är ett femdagars etapplopp med sex etapper, första dagen blir det alltså dubbel etapp bestående av 153km på morgonen och sen lagtempo nio (!) på kvällen. Målet för mig är att få bra träning och jag kommer att köra offensivt för att eventuellt ta en tröja.
 
Ciao« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2008-07-21, 23:29
Uppdaterad 2008-07-21, 23:29

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.