SM, min version

Nu har det gått några dagar sedan loppet i Dalarna och äntligen har jag tagit mig i kragen och skrivit en text om tävlingen.

 

Det gick som väntat en morgongrupp redan ute på första varvet, men det blev bara tre stycken i den så klungan hade råd att köra ganska lugnt och ändå ha kontroll. När avståndet hade växt till ca 3 minuter satte vi i Örebrocyklisterna upp två man tillsammans med några andra för att börja köra in lite och redan i början av fjärde varvet var fältet samlat igen. Det gick fort varje varv i backen men klungan samlade sig ganska snabbt ute på stora vägen mot Mora. Jag orkade hålla mig kall fram till 4e gången i backen, då ville jag sträcka ut fältet över krönet men det slutade med att jag satt en bit före klungan och det var fortsatt ganska samlat. Samma visa var det även på varv fem, men det var lite attackcykling på slätpartiet som slet lite. Inför sjätte och sista gången i Gesundabacken insåg jag tilsammans med alla andra som satt med bra ben att loppet började ta slut och det var dags att agera. Det gick iväg en grupp inför backen men de fick inte mer än 15 sekunder och de flesta blev snabbt inkörda när Gustav tryckte till uppför. Efter Larsson så tog Kessiakoff över taktpinnen ett tag och med 600m kvar till toppen gick jag fram och körde det jag orkade. Det slutade med att vi var 8st på toppen och vi fick direkt bra samarbete i gruppen och kunde hålla lucka ner till fältet. Ute på stora vägen ökade avståndet och jag insåg att det skulle stå mellan oss 8. Med ett par riktigt vassa spurtare i gruppen så kände jag att det var läge att gå ifrån, vilket jag sa i en snabb ordväxling med Gustav med ca 6km kvar. När vi satt längst bak i gruppen attackerade jag, men dock utan gustav på hjul. För ett tag blev jag osäker men efter ett par hundra meter kommer även han ifrån gruppen. Vi kör max och lyckas efter ett tag öka avståndet till 15s, och sedan fortsätter det att växa! Med 2km börjar jag känna guldsmaken komma och fokuserar på en spurt. Även om Gustav är stark som en oxe så är han inte så vass i spurten. In på upploppet satsar han max i kurvan och får några meter, men jag är ganska snabbt tillbaka bakom och med 150 kvar öppnar jag spurten som gav mig guldet!

 

 

 

Själklart är detta min största merit i karriären och jag är mycket nöjd och stolt över att vara SVENSK MÄSTARE 2010!!!!

 

Nu väntar lyxproblemen att få till en snygg mästartröjja och kanske fixa en ny cykel... Och självklart blir det några kvällar med partaj för att fira detta.

Stort tack till alla som hjälpt mig fram till guldet!!!

 

Nu bär det av till Peace and Love i Borlänge för några dagar med musik, avkoppling och trevligt umgänge

 

 


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2010-07-01, 11:21
Uppdaterad 2010-07-01, 11:21

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.