Summering sedan senaste inlägget

Eftersom det var ett bra tag sen senaste uppdateringen så tänkte jag skriva en liten sammanfattning om vad som hänt sedan sist. Jag börjar i maj, där förra säsongen sket sig…


Efter en sen säsongsstart, på grund av ett långsamt läkande knä (efter operation i oktober 2011), så var jag hyffsat igång i maj månad. Jag genomförde Skandisloppet med okej känsla och åkte ner till Holland för att köra Olympia’s Tour. Det gick bra fram till en av de sista dagarna då jag började känna av något som jag trodde var allergi, vilket jag brukar få en släng av vid den tiden på året. Jag genomförde loppet och startade även i två lopp i Estland helgen efter. Men kroppen var inte som den skulle så efter överläggning med min läkare så startade jag en antibiotikakur direkt efter Estland. Jag fick även tid för undersökning och provtagning en vecka bort. Ett gäng med prover togs och det enda konstiga de kunde hitta var låga nivåer antikroppar mot borrelia, men enligt testerna så var det inte en aktiv infektion utan spår från en tidigare omgång. Jag godtog det och hoppades på att antibiotikan skulle rätta till felet. Men efter tre veckor på medicin var läget fortfarande det samma eller kanske värre. Jag var trött, lite stel och hade ständigt ont i huvet (och huvudvärken tilltog så fort jag gjorde något/koncentrerade mig). Träning var inte aktuellt. Nya prover togs i flera omgångar men enligt dem var jag frisk! Juli och halva augusti gick förbi innan jag började känna mig bättre, fortfarande ingen diagnos dock. I slutet av augusti blev det i alla fall bättre och jag började se ljuset i tunneln.

Jag började känna mig så pass bra att jag satte igång med träningen på allvar i mitten av september. Jag gjorde en mjukstart och körde mestadels gym under de första veckorna, och eftersom jag inte orkat rehaba knät, som under sjukdomstiden blivit värre, krävde det mycket tid. Även om jag inte kunde köra exakt så mycket och hårt, framförallt på cykeln, som jag normalt brukar, så tycker jag det flöt på bra fram till jul.

 

Runt julhelgen drog jag på mig en lätt förkylning, som jag inte tänkte så mycket på eftersom jag ändå skulle ta det lugnt, men den satt kvar som ont i huvudet i ett par veckor. Så jag tänkte att det var lika bra att ta nya blodprov ifall det är något långvarigt. Proven visade denna gång en flerdubbling av antalet borrelia-antikroppar vilket antydde att borrelian, som kan ligga latent i flera år, hade fått ett utbrott i samband med förkylningen. En rejäl antibiotikakur på 4 veckor inmundigades och jag tyckte jag kände mig bättre redan efter en vecka. Så nu hoppas jag att jag är kvitt borrelian för gott!

På cykelfronten har följande hänt:

Jag skrev på ett år till för Concordia – Riwal, vilket jag är glad för med tanke på mina problem under de senaste två säsongerna. Stora ändringar sker i laget från förra året och nu känns det mycket mer seriöst, nästan hela organisationen bakom laget är ny och även i cyklistleden är det uppgraderat (bl.a. med min bror…). Tävlingsprogrammet ser fint ut och det är ju kanske det viktigaste. Dessutom har vi snyggare och snabbare cyklar från Wilier, och nya färger på kläderna som ni kan se nedan!


Träningen har som sagt flutit hyffsat sen i september och jag börjar känna mig redo för cykeltävling igen, även om jag säkert behöver ett par månader till innan någon toppform är aktuell. Planen från start var att jag skulle hinna med ett 3 veckors block till med träning och debutera i Loir et Cher i mitten av april, men igår fick jag besked att en i laget var sjuk och jag skulle köra Tour de Normandie… Så nu sitter jag på tåget söder ut, imorgon blir det tidigt flyg till Frankrike och sedan är det prolog på måndag följt av 6 dagar med linjelopp. Våren verkar inte ha hittat dit heller så det blir nog ett riktigt grisrace!

Jag satsar på att uppdatera lite oftare via twitter nu under säsong.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2013-03-16, 20:45
Uppdaterad 2013-03-16, 20:45

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.