Upp och ner!

Nu har det gått flera veckor sen jag skrev senast, mycket har hänt men jag skyller det mesta av frånvaron på bristen av internet… Senaste uppdateringen var ifrån Trofeo Edil i Italien och här kommer en sammanfattning av vad jag gjort sen dess.
Vi stannade kvar i Italien för Settimana Lombarda, en cat 2.1 tävling som jag även körde förra året. Den startade med lagtempo vilket gick ganska ok, vi hade nya cyklar och var inte riktigt samkörda men var ändå bara ca 10s utanför en topp-10 vilket är bra på den nivån. Men resten av veckan vill jag helst glömma. Jag kände att kroppen inte var som den skulle redan på kvällen efter lagtempot. Och dagen därpå var det tätt i näsa och huvud. De första två etapperna var platta och jag bestämde mig för att köra igenom dagen. Det blev inte värre till dagen efter så jag gjorde samma sak då, men efter etapp tre började det sätta sig i halsen med och det var dags att kasta in handuken. Eftersom jag antagligen tävlat in förkylningen ordentligt så började jag med en pencelin kur på lördagen.
Så det blev inte den uppladdningen som jag hade velat ha inför circuit des ardennes, som var nästa punkt på programmet och mitt första tänkta ”mål” för året. Under veckan bodde vi i Wiesen i belgien och jag låg mestadels utslagen i sängen. Det blev endast 2 lugna pass på onsdag o torsdag, inför etapploppet som startade på fredagen. Tävlingen är mycket kuperad och det var inte många meter som var helt platta. När loppet väl var igång så kände jag mig ändå ganska pigg och redan efter 4mil var jag med i racet. Vi satt med en kille framför redan men det gick iväg två grupper på 6man, och det kunde ju bli lite hårt för honom själv så jag attackerade och orkade köra in den ena gruppen själv. Efter några mil var vi 15man i täten och vi drog ifrån klungan sakta med säkert, och när det var ca 5 mil kvar av dagen förstod jag att det antagligen skulle hålla in i mål. Det blev mer och mer ”fulkörning” i gruppen och farten stannade av något vilket resulterade i små attacker stället. Eftersom åkte folk av och vi var kanske 8-9st som bestämde oss för att hålla farten uppe, och det slutade med att vi hade drygt en minut tillgodo på klungan i mål. I spurten blev jag tyvärr trängd och fick bromsa vid 100m markeringen (inte optimalt…) och slutade som femma på etappen.
Dagen efter var det lite färre men desto längre backar. Jag satt med i en stor grupp som gick ganska tidigt, men eftersom vi var tre som var långt upp i sammandraget så jagades det hårt i klungan och de anslöt i första långa backen. Resten av dagen satt alla och bevakade varandra och den grupp som tillslut gick iväg fick inte mycket tid. Jag tror min etapplacering blev 12-13 och eftersom jag knep ett spurtpris avancerade jag till 4e totalt 8s efter.
På söndagen var det dubbeletapp, jippi (kanske det tråkigaste som cyklist)! Två linjelopp på runt 9mil vardera skulle vi köra, varav det första var relativt platt och det andra ganska kuperat. På morgonen gick det iväg en grupp nästan direkt som blev kontrollerad på ca 1min och fick hålla in i mål. På eftermiddagen hade jag riktigt sega ben, men slet mig ändå med i backarna ganska bra. Jag missade dock en viktig grupp med ca 4mil kvar och det var i den som totalsegraren senare återfanns. Jag hamnade i ”klungan” som kom 20s efter i mål och förlorade en placering i sammandraget. Det hade ju varit fint att vara topp 3, och det kändes som det var nära. Men jag är ganska nöjd med femte platsen ändå, min bästa totalplacering på en 2.2 än…
Ha det bra!« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2009-04-18, 16:42
Uppdaterad 2009-04-18, 16:42

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.