Weekend i Norge

Då har jag varit i Norge på ytterligare en weekend med två starter i ganska hårda lopp.
På Lördagen var det GP Norefjell, ett lopp som startade i Hönefoss och avslutas med drygt 9km uppför till Norefjell. Jag tror jag kört en liknande etapp på Ringerike en gång i tiden (2004?) och då var jag i utbrytning som blev inhämtad 5km innan stigningen och hann dessutom syna asfalten i stressen inför backen. Denna gång startade dagen ganska lugnt första 2-3milen innan attackerna började, men när farten skruvades upp tog det inte lång tid innan en grupp kom iväg. Den var rätt stor och jag bestämde mig för att försöka köra upp själv, vilket jag också gjorde och fick efter det en ganska fin resa där jag inte behövde jobba stenhårt tack vare den stora gruppen. Men bakom satt Christina Watches och höll avståndet kort, de ville ha samlat i botten av backen för att bädda för Michael Rasmussen som var storfavorit. Så vi blev ikappkörda med 20km kvar, 10km innan backen men då var klungan decimerad till ca 40-50st och det blev inte så hetsigt ändå. Så jag satt bra med in i backen men var för dålig uppför och fick se täten segla iväg bara 2-3km in i backen… Men jag är ändå ganska nöjd med min dag och hur kroppen känns efter endast 3 veckor med bra träning. Placeringen blev nr 12, drygt 2minuter efter, och med just nu ganska hyfsade 392w i snitt uppför backen (28-29min). Det blev lite bonus träning och sedan en stor påse godis som belöning/straff.
 
Söndagen bjöd på Ringerike GP, banan gick runt hönefoss och de avslutande 10 varven var de samma som det brukar vara på etapploppet Ringerike. Redan efter 2km kom vi till första backen och på toppen av den gick dagens utbrytning som jag missade. Det var en stor grupp med runt 15 man, men som tur var inte alla nöjda och avståndet blev inte för stort. Halvvägs bestämde sig ”Gabba” Rasch och Fredrik Willman för att försöka ta sig upp till utbrytarna. Jag hängde på, men det kändes som om de skulle ta livet av mig, eller åtminstone mina ben. Vi tre kunde så småningom ta oss upp till gruppen. Forceringen slet dock väldigt mycket på mig och efter den var jag trött resten av loppet. Inne på varven var jag inne i ”survival mode” och fick se smågrupper glida ifrån våran ca 20man grupp. Sista gången i backen bestämde jag mig för att köra det jag hade kvar, men då var det redan 8-9st framför, och innan mål kom det några ikapp vilket resulterade i ännu en 12e plats.
 
Men på det stora hela är jag nöjd och fortsätter formen att stiga som senaste veckorna så bör jag vara tillbaks i fjolårsform till Tour of Norway i början av juni.
 
Nästa lopp blir Scandinavian Race Uppsala (eller skandisloppet) på lördag och sedan Olympia’s tour från måndag-lördag nästa vecka.
 
Ha det bra
 

Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2011-05-11, 22:12
Uppdaterad 2011-05-11, 22:12

Michael

Snabbfakta
Namn: Michael Stevenson
Födelsedag: 1984 07 10
Födelsestad: Säffle (Karlstad)
E-mail: micke (a) stevenson.se
Längd: 187cm
Vikt: 72-74 kg
Maxpuls: 186
Vilopuls: ca 32-34

Team

Concordia Forsikring Riwal
We started up in 2009, and that makes us Denmark’s second oldest Continental Team.
Our goal for 2013 is to be among the three best cycle teams in Scandinavia. Läs mer


Site by Askås.